SUPER LIFT / EYE LIFT

SUPER LIFT / EYE LIFT

Zabieg kosmetyczny firmy ONmacabim na bazie peelingu fitynowego, kwasu mlekowego i kwasu glikolowego, daje efekt silnego liftingu twarzy i okolicy oczu bez użycia skalpela. Przeznaczony jest dla osób, które zmagają się z problemami fotostarzenia się skóry, widocznymi zmarszczkami, uczuciem przesuszenia skóry. Badania wykazują, że zabieg znacznie zwiększa nawilżenie skóry oraz posiada właściwości liftingujące oraz depigmentacyjne. Kwas mlekowy wykorzystywany w trakcie zabiegu jest zaliczany do klasy AHA i posiada silne działanie nawilżające, ponieważ wchodzi w skład naturalnego czynnika nawilżającego skórę. Złuszcza i rozkłada połączenia białkowe między zrogowaciałymi komórkami. Dodatkowo użycie kwasu glikolowego – który posiada najprostszą strukturę i najmniejszą masę cząsteczkową wśród hydrokwasów, wzmacnia działanie nawilżenia a także powoduje złuszczenie martwej warstwy naskórkowej. Ponadto ma działanie przeciwzapalne i antyoksydacyjne, wzmacnia syntezę kolagenu i glikozaminoglikanów.

Składniki:ostropest plamisty, zielona herbata, kasztanowiec, kiełki pszenicy, kryzyna, kwas migdałowy, kwas salicylowy, kwas kojowy, wit. C oligopeptyd palmitolowy, tetrapeptyd-7 palmitolowy, , dipeptyd, lipopeptyd, peptyd Neutrazen (palmitol tripeptide-8), kwas fitynowy, kwas glikolowy, kwas mlekowy, kwas hialuronowy, glicerol, hesperedin methylchalconkwas hialuronowy, glicerol, hesperedin methylchalcon.

Zabieg jest mało drażniący, poprawia równomiernie grubość i stan naskórka, nie jest toksyczny, może być używany w okresie wysokiej aktywności słonecznej.

  • naruszenie integralności skóry,
  • aktywny proces zapalny na skórze,
  • przyjmowanie retinoidów,
  • alergia na któryś ze składników,
  • opryszczka w aktywnej fazie.
  • sucha skóra,
  • widoczny efekt fotostarzenia,
  • przebarwienia,
  • cera trądzikowa (naruszenie gładkości skóry),
  • widoczny brak napięcia skóry twarzy.
  • widoczny lifting twarzy,
  • lifting okolicy oczu,
  • zmniejszenie widoczzności „kurzych łapek”./li>

Ta strona używa cookies. Aby kontynuować należy zaakceptować. Więcej informacji

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close